Roda te laat wakker in Groningen

Print

Afbeelding: ANP Pro Shots

Na drie zeges op rij kwam zondagmiddag een einde aan de overwinningsroes van Roda JC.

De Kerkradenaren wierpen tegen concurrent FC Groningen te laat de apathie van zich af en konden verlies niet meer afwenden: 2-1. Directe handhaving in de eredivisie wordt door het verlies een stuk moeilijker. Roda heeft nu vier punten achterstand op nummer vijftien NAC.

Levendig
Roda kwam in het bijna volgepakte Noordlease Stadion met een ongewijzigde opstelling aan de aftrap. Na een levendig begin pakte Groningen de pole-position. De lichtvoetige Japanner Ritsu Doan legde vanaf de rand van het strafschopgebied aan voor een hard schot in de hoek van het doel: 1-0.

Roda oogde aangeslagen en speelde lang niet met de overtuiging van de laatste weken. De ploeg werd door Groningen afgebluft op duelkracht en combinatiespel. Pa na een half uur lieten de Kerkradenaren van zich horen, via een gevaarlijk schot van Ndenge en een kopbal van Kum. 

Domme kaart
Maar het was Groningen dat de druk op Roda bleef houden. Kansen genoeg, maar voortdurend kroop de ploeg van Robert Molenaar door het oog van de naald. Roda kon tot de rust weinig meer laten zien dan een ongevaarlijke kopbal van Schahin, die op weg naar de kleedkamer een domme gele kaart (praten) pakte en woensdag tegen PSV geschorst is. 

Direct in de tweede helft ontsnapte Roda wederom aan een grotere achterstand. Jurjus pareerde met zijn voet een schot van Van Weert. Maar het was uitstel van executie. Jesper Drost liet de doelman even later geen kans: 2-0. Molenaar zag het nog even aan en bracht toen Ngombo in het veld voor Schahin. Even later haalde de coach ook Avdijaj van het veld, die ook tegen PSV met een schorsing zal ontbreken.

Rake volley
Twintig minuten voor tijd deed Roda eindelijk iets terug. Chris Kum gaf met een rake volley de 323 meegereisde fans weer hoop. Roda begon een lang slotoffensief, maar de opleving kwam te laat. 

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen