Niki Lauda twijfelt aan intelligentie Verstappen

Print
Niki Lauda twijfelt aan intelligentie Verstappen

Afbeelding: EPA

Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen en tegenwoordig adviseur bij Mercedes, is niet te spreken over de botsing tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel. "Het lijkt in dit geval ook aan de intelligentie te liggen."

Verstappen crashte met Vettel nadat de Limburger een ultieme poging deed om de Ferrari-coureur in te halen.

Alle schuld
Verstappen reed op de snellere banden en had dus ook later zijn aanval kunnen plaatsen, zo denkt Lauda. "Hij heeft alle schuld aan dit ongeluk. Het lijkt erop alsof redelijkheid niet binnen komt bij hem. Normaal word je sterk van je fouten, maar Verstappen wordt steeds kleiner. Dat lijkt me ook een kwestie van intelligentie", zo vertelt de Oostenrijker aan een journalist van het Duitse Auto, Motor und Sport.

Crash
Door de crash kon Verstappen niet voor de overwinning gaan in de Grand Prix van China en kwam hij als vierde over de streep. Door een tijdstraf werd hij echter nog teruggezet naar de vijfde plek. Vettel bleef door de botsing steken op de achtste plek en liep aanzienlijke schade op in zijn strijd om het wereldkampioenschap.
 

Aanvalsdrift
Lauda heeft in het verleden vaker commentaar gehad op Verstappen, maar heeft de 20-jarige coureur van Red Bull ook geprezen om zijn aanvalsdrift. De straf die Verstappen vorig jaar kreeg nadat hij iets buiten de baan kwam in Austin en daarbij Kimi Räikkönen inhaalde, noemde Lauda volstrekt belachelijk. "Dit was een geweldige inhaalactie en dit is de domste beslissing ooit."

 

Elke GP kans op 100 euro!

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Voorspel bij elke Grand Prix de uitslag en maak kans op mooie prijzen. De 1e plaats is goed voor 100 euro, de 2e plaats is 50 euro en 3e plaats is 25 euro.

> delimburger.nl/f1