Dit is een Via Limburg artikel.

Museumnacht Maastricht 2018 in beeld

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Museumnacht 2018 had als thema geluk. Wie weet wordt Maastricht nog gelukkiger met twee edities per jaar van dit prettige cultuurfestival

Op vrijdag de 13e het thema geluk in een evenement gebruiken is een aardige prikkel. De bijgelovige mens zal ongetwijfeld zeggen: dat is de goden verzoeken. Die vonden blijkbaar dat het idee van de programmamakers van Museumnacht Maastricht 2018 hun steun verdienden. Ruim 4.000 mensen bezochten een of meer culturele locaties in de binnenstad of Wyck. De derde editie kende – overigens net zoals de twee voorgaande – veel variatie. Van het kijken naar eeuwenoude dan wel hoogwaardige moderne en contemporaine kunst tot een spelletje Twister. Dat laatste dan wel weer in een van de fraaiste gebouwen die de stad rijk is, Lumière Cinema aan het Bassin.

Een van de meest energieke locaties was Boekhandel Dominicanen. FASHIONCLASH – komende zomer voor de 10e keer op de agenda – en studenten van MAFAD kleedden dansers in extravagante creaties. Tussen duizenden boeken en het publiek bewogen zij zich in een typische FASHIONCLASH-sfeer.

De Museumnacht Maastricht heeft in drie jaar bewezen een absolute versterking te zijn voor de Maastrichtse culturele agenda. Een van de hoofddoelen – publiek naar musea trekken dat dit niet al te vaak doet – wordt behoorlijk ingevuld. Misschien moet wel gedacht worden aan ook een editie in het najaar. Met een beetje geluk en goede wil is dat absoluut haalbaar en gezien het enthousiasme van het publiek zelfs wenselijk.

Was u er niet bij? Of juist wel en nog een beetje geluk van vrijdag terug voelen? Fotojournalist Laurens Bouvrie trakteert u bij dit bericht op een fotoserie van de Museumacht Maastricht 2018.

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina