Bijna miljoen kijkers voor ontknoping PSV-Ajax

Print
Bijna miljoen kijkers voor ontknoping PSV-Ajax

Afbeelding: Pro Shots

Ongeveer 925.000 mensen hebben zondagmiddag gezien hoe PSV voor de 24e keer landskampioen werd. De Eindhovense club won met 3-0 van concurrent Ajax. Fox Sports 1 Eredivisie zond de wedstrijd live uit. Een en ander blijkt uit het overzicht van de Stichting KijkOnderzoek.

Rond 19 uur keken nog eens 2,3 miljoen mensen naar Studio Sport Eredivisie (NPO 1). De Grote Prijs van China in de Formule 1 (Ziggo Sport) trok 784.000 kijkers. Na afloop van de race zei Max Verstappen dat hij de race ,,zelf had verprutst''. De autocoureur werd vijfde.

Online
FOX Sports zelf becijfert dat er 1.061.000 mensen naar de wedstrijd hebben gekeken, inclusief onder meer het kijken online of via mobiel. Daarmee passeert de betaalzender voor het eerst de grens van een miljoen kijkers voor een livewedstrijd. Het oude record stond op naam van de eerdere ontmoeting tussen Ajax en PSV dit seizoen. Die wedstrijd trok 989.000 kijkers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen