De komende dagen volop zomer in Maastricht

Hangmatweer

Print
Hangmatweer

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Het wordt een week om snipperdagen aan te spreken en wie een hangmat en een mooie locatie met twee bomen weet kan volop gaan genieten

In een hangmat heeft de Amerikaan Andrew een skypegesprek met het thuisfront. Hij heeft zaterdagmiddag zijn Zwitserleven-gevoel-meubel gespannen tussen twee bomen op het grasveldje voor het ‘Huis met de Klok’ aan het begin van de Pieterstraat. De uit North Carolina afkomstige jongeman is werkzaam aan de United Nations University Maastricht (UNU – Merit) en woont in een appartement onder de karakteristieke klok van het pand dat ter hoogte ligt van waar ooit de Pieterspoort lag. Na zijn gesprek met het thuisfront neemt hij zijn boek ter hand om - daar waar de Jeker onder de Rode Brug wordt opgesplitst om de Hofkensmolen van water te voorzien – zijn lazy springtime afternoon – al lezend voort te zetten.

Deze week kan Andrew – indien hij tijd en zin heeft – zijn hangmat elke dag ophangen op dit stukje historisch Maastricht. Het wordt de komende dagen zomers weer met temperaturen die vanaf woensdag rond de 25 graden liggen en door de website Weeronline tot en met vrijdag met een 10! worden gekwalificeerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen