Politie doet meerdere invallen in Limburg

Print

De loods in Blerick waar werd binnengevallen. Afbeelding: De Limburger

Echt / Venlo / Velden / Schandelo - Bij invallen in diverse Limburgse plaatsen heeft de politie maandagochtend meerdere opslagplaatsen van chemicaliën aangetroffen.

In een loods in Echt vond de politie duizenden liters grondstoffen voor de productie van drugs. Vermoedelijk werden de grondstoffen gebruikt voor een toeleverancier.

Blerick
In Blerick viel de politie binnen in een bedrijf op het industrieterrein Trade Port West. Daar was een drugslab ingericht. Op het adres is een autosloperij gevestigd.

Weert
Ook in Weert was een inval bij een woning aan de Kempenweg, net voor de grens bij het Belgische Lozen. Hier werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. Ook heeft de politie het sterke vermoeden dat er een productielocatie voor drugs gevestigd heeft gezeten.

De politie deed verder onder meer invallen in Velden en in enkele plaatsen in Brabant en Gelderland.

Groot onderzoek
In totaal viel de politie op veertien verschillende locaties in het zuiden van het land binnen in het kader van een landelijk onderzoek naar drugscriminaliteit. In Zaltbommel werd een opslag en lab aangetroffen.

Bij de actie werden honderd agenten ingezet. Er werden zes mensen aangehouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen