Dag- en nachtopvang Venlo drie maanden later gesloten

Print
Dag- en nachtopvang Venlo drie maanden later gesloten

Foto ter illustratie Afbeelding: AFP

Venlo / Venray - Daklozen uit de regio verhuizen enkele maanden later dan gepland naar vier zogeheten trajectwoningen in Venlo en één in Venray. De dag- en nachtopvang aan de Garnizoenweg in Venlo wordt later gesloten dan gepland.

Deze zou 1 april de deuren sluiten, maar dat wordt 1 juli. Volgens directeur/bestuurder Ramon Testroote van de stichting voor maatschappelijke opvang Moveoo was de sluiting per 1 april achteraf toch wat te optimistisch ingeschat.

Statushouders
Het vinden van woningen bleek toch lastiger dan gedacht. "Dat kwam door wachtlijsten en door de concurrentie met statushouders die ook van een huis moeten worden voorzien." Een trajectwoning is bestemd voor maximaal drie daklozen die onder begeleiding leren zelfstandig te wonen. Inmiddels zijn in Venlo drie van de vier woningen beschikbaar en in Venray één woning.

Sloop
Het zoeken is dus nog naar één woning in Venlo. "Leegstaand gemeentelijke vastgoed is geen optie gebleken", zegt Testroote. Verder blijven er voor daklozen die niet in staat zijn in een trajectwoning te wonen vijf bedden beschikbaar in het Domushuis van het Leger des Heils in Venlo-Zuid.

Wie op straat belandt en op zoek moet naar een dak boven het hoofd, kan naar het Zelfregiecentrum in Venlo. Daar houden twee medewerkers van Moveoo spreekuur. De dag- en nachtopvang wordt in juli ontruimd. Het gebouw wordt vervolgens gesloopt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen