Schildergroep Natuurtuinen Jekerdal viert het 10-jarig bestaan

Print
Schildergroep Natuurtuinen Jekerdal  viert het 10-jarig bestaan

Leden van de schildergroep exposeren hun werk. Afbeelding: Eigen foto

De Maastrichtse schildergroep Natuurtuinen Jekerdal viert op woensdag 20 juni het 10-jarig bestaan.

In april 2008 ontstond het idee om op een ongedwongen wijze, lekker ontspannen te kunnen schilderen in de Natuurtuinen Jekerdal aan de Drabbelstraat. Op deze prachtige locatie schilderen momenteel elke woensdagmorgen van 09.30 tot 12.30 uur, 23 enthousiaste schilders, die uit verschillende wijken van Maastricht komen. Het gaat bij deze groep niet om een hoge kwaliteit, maar om de gezelligheid en contacten. De teamgeest speelt een speciale rol. Iedereen is vrij om te schilderen wat hij wilt. Bij lekker weer kan er buiten in de natuur worden geschilderd. Op woensdag 20 juni viert de groep in de Natuurtuinen Jekerdal, aan de Drabbelstraat 1 bij de Mergelweg, het 10-jarig bestaan. Ze willen iedereen uitnodigen om dit feest met hen te vieren. . s’Morgens is het officiële gedeelte met toespraken en de huldiging van leden die van begin af aan tot de groep behoren. Dit gedeelte van de viering is bedoeld voor de schilders en partners, oud-leden en genodigden. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom.              

Ook aan de kleintjes is gedacht. Kinderen die de middag bezoeken, worden door Edith en Channe geschminkt als kabouter, krijgen een kaboutermuts die ze mogen houden en gaan om 14.00 uur met Maicke het kabouterpad lopen met spannende verhaaltjes. Bij de entree staat een kraampje waar de kinderen geschminkt worden. Na afloop kunnen de kinderen die dat willen een schilderijtje maken. De kinderen krijgen een ijsje en fris. Voor de grotere kinderen is er van 14.00 – 15.00 uur het optreden van het Smartlappenkoor ‘Les Valentines’ die zorgen voor meezingers, buiten bij de picknicktafel bij de kleine kas. Bezoekers kunnen de expositie bekijken, waar alle schilders drie van hun werken laten zien. De bijeenkomst duurt tot 18.00 uur. De toegang is gratis.  Meer informatie is te zien op de website: www.schildergroepnatuurtuinen.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen