Kramer voor zeven duels geschorst na dwaze overtreding

Print
Kramer voor zeven duels geschorst na dwaze overtreding

Afbeelding: ANP

Michiel Kramer lijkt zijn laatste wedstrijd voor Sparta te hebben gespeeld. De spits is door de KNVB voor zeven wedstrijden geschorst.

Sparta en Kramer zijn akkoord gegaan met het strafvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Büttner
Kramer schopte zaterdag in de door Sparta met 7-0 verloren uitwedstrijd tegen Vitesse verdediger Alexander Büttner met een schoen in het gezicht. Scheidsrechter Kevin Blom gaf de oud-Feyenoorder een rode kaart. Sparta stond op dat moment al met 3-0 achter. De Rotterdammers spelen nog drie competitiewedstrijden en proberen directe degradatie te voorkomen. De voorsprong op hekkensluiter FC Twente is vier punten.

Excuses
"Mijn reactie naar Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan", aldus Kramer.

Spijt
Manfred Laros, directeur van Sparta: "Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de aanklager. We hebben met Michiel gesproken en hij heeft spijt van zijn reactie. Hij heeft hier de club en het team mee benadeeld. Voor de club is deze zaak nu afgedaan en gaat de focus volledig op de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC aanstaande woensdag."

Kramer liet in de winterstop zijn contract bij Feyenoord ontbinden en ondertekende bij Sparta een overeenkomst tot het einde van het seizoen.