Dertig ton chemicaliën voor productie drugs aangetroffen in Echt

Print
Echt / Venlo - Bij een landelijk onderzoek naar drugscriminaliteit is maandagochtend bij een inval in een loods in Echt 30 ton aan chemicaliën aangetroffen voor de productie van drugs.

De politie spreekt over een 'groothandel' voor grondstoffen in de loods in Echt.

Een deel van de vangst in de loods in Echt - Foto: Twitter/Politie

Blerick
Ook bij invallen in diverse andere Limburgse plaatsen trof de politie opslagplaatsen van chemicaliën aan. In Blerick viel de politie binnen in een bedrijf op het industrieterrein Trade Port West. Daar was een drugslab ingericht. Op het adres is een autosloperij gevestigd.

Weert
Ook in Weert was een inval bij een woning aan de Kempenweg, net voor de grens bij het Belgische Lozen. Hier werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. De politie deed verder onder meer invallen in Velden en in enkele plaatsen in Brabant en Gelderland.

Onderzoek
De politie-invallen onder leiding van het Landelijk Parket begonnen rond zes uur in de ochtend op tientallen locaties in Zuid-Nederland. Meerdere woningen en bedrijfspanden werden doorzocht vanwege een onderzoek naar synthetische drugs.

In Venlo, Weert, Eindhoven en Zaltbommel zijn in totaal zeven verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. In de woningen van de verdachten werd beslaggelegd op onder andere vuurwapens en telefoons.

In Waalre zijn diverse aanhangwagens met daarin materiaal om drugslabs op te bouwen, aangetroffen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen