Vastgoedbaas Muermans en oud-coureur Doornbos treffen schikking

Print
Vastgoedbaas Muermans en oud-coureur Doornbos treffen schikking

Doornbos (L) en Muermans (R) op archiefbeeld. Afbeelding: GEPA pictures/Franz Pammer

Vastgoedondernemer Harry Muermans uit Roermond en voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos zijn na een jarenlang conflict tot een schikking gekomen.

Dat meldt zakenblad Quote. Twee maanden geleden bepaalde de rechter dat Doornbos nagenoeg 11 miljoen euro moest terugbetalen aan Muermans, zijn gewezen sponsor.

Schikking
”We hebben met elkaar gezeten en zijn vrij snel tot een redelijke schikking gekomen waar wij beide tevreden mee zijn. Hiermee is de zaak tegen finale kwijting voor alles gesloten en gaan wij beide verder met ons leven”, zegt Doornbos tegen Quote.

Het conflict sleepte al ruim vijf jaar. Muermans stak aan het begin van de carrière van Doornbos miljoenen in diens racecarrière. Volgens Doornbos betrof het sponsorgelden, Muermans zag het als een lening.

Tien miljoen
In eerste aanleg kreeg Doornbos gelijk bij de rechter, maar in hoger beroep bepaalde het gerechtshof dat Doornbos – inmiddels Formule 1-analist bij Ziggo Sport - 10,6 miljoen euro aan Muermans terug moet betalen.

Hoeveel Doornbos aan Muermans betaalt, is onduidelijk. Daarover wil Doornbos niets zeggen, behalve dat het “uiteraard minder” is dan het bedrag in het vonnis van het hof, zegt hij tegen Quote. Ook Muermans wil zich daar desgevraagd “niet over uitlaten”. Waarom het duo twee maanden na een uitspraak van het hof alsnog tot een vergelijk komt, wil Muermans evenmin toelichten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen