Handbalster Becky van Nijf naar TuS Linfort

Print
Handbalster Becky van Nijf naar TuS Linfort

Becky van Nijf. Afbeelding: De Limburger/Le Giesen

Handbalster Becky van Nijf speelt volgend seizoen in de Tweede Bundesliga bij TuS Lintfort.

De 25-jarige Venlose verlaat Cabooter HandbaL Venlo voor een avontuur in Duitsland. Van Nijf gold jarenlang als groot handbaltalent. Drie zware drie kruisbandblessures weerhielden haar om echt door te breken. TuS Linfort promoveert naar de Tweede Bundesliga. 

Van Nijf verdiende in 2012 na haar debuut in Oranje een contract bij Bundesligaclub Bayer Leverkussen, maar door een zware knieblessure kon ze zich nooit bewijzen.

Droom
Dat ze nu opnieuw de kans krijgt om naar Duitsland te gaan, is voor de Venlose een droom. "Ik had nooit durven hopen dat ik deze keuze nog eens zou kunnen maken. Het voelt echt als een bonus voor mij en laten we hopen dat het nu wel goed gaat."

Van Nijf bleef bij Venlo afgelopen seizoen het hele jaar fit door een goed trainingsprogramma. "Vorig jaar had ik ook al de kans om te gaan, maar durfde ik het nog niet aan met mijn knieën. Dit jaar merkte ik dat ik er wel klaar voor was. Ik heb lang getwijfeld, maar de ambitie was er nog steeds. Ik was heel bang dat ik spijt zou krijgen als ik deze stap niet zou wagen.” 

Limburgse speelsters
Bij Tus Linfort treft Van Nijf meerdere Limburgse speelsters onder wie Inske Kuik, Eefje Huijsmans, Tatjana van den Broek (momenteel zwanger) en Loes Vandewal.