Heerlenaar eist vergoeding na mislopen zetel

Print
Heerlenaar eist vergoeding na mislopen zetel

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Heerlenaar Nico Rörik probeert een schadevergoeding te eisen van de Staat, omdat hij door een fout van Binnenlandse Zaken vermoedelijk niet in de gemeenteraad is gekomen.

Zijn advocaat Björn Jegers acht de zaak niet kansloos, hoewel er voor zover bekend geen jurisprudentie is.

Stem tekort
De uitbater van een tabaks- en gemakswinkel in de wijk Zeswegen kwam één stem tekort om in de raad te komen. Hij was kandidaat voor Hart-Leers.

Al op verkiezingsavond werd hem duidelijk dat hij normaal gesproken wél een zetel had gehaald. Een buurtgenote die op Facebook had aangekondigd op hem te zullen stemmen, was die mogelijkheid op het stembureau ontnomen.

ID
De nieuwe identiteitskaart van deze Sylvia Wolf, een Belgische die al twintig jaar in Heerlen woont, werd niet geaccepteerd.

In de brochure met buitenlandse identiteitskaarten op het stembureau stond nog een afbeelding van de oude Belgische ID. Als raadslid had Rörik maandelijks 1.392 euro bruto ontvangen. De Heerlenaar eist via zijn advocaat ook antwoord van Hart-Leers op vragen over de manier waarop die de kwestie heeft afgehandeld.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →