Bizar incident: videoref haalt spelers uit kleedkamer voor penalty

Print
Een zeer opmerkelijk moment in de Duitse voetbalcompetitie maandagavond: spelers van Mainz en SC Freiburg zaten al in de kleedkamer voor de rust, maar moesten alsnog terug het veld op.

Mainz kreeg namelijk op last van de videoscheidsrechter een strafschop toegewezen vanwege een handsbal. Arbiter Guido Winkmann had die in eerste instantie over het hoofd gezien. 

Verbazing
De verbazing bij de spelers en het publiek was groot. Nadat de rust enigszins was weergekeerd schoot Mainz-speler Pablo De Blasis vanaf elf meter binnen. Hij bepaalde zo de ruststand op 1-0, in plaats van 0-0. 

Wc-rollen
Het duel tussen Mainz en Freiburg was sowieso al tamelijk hectisch. Fans van de thuisploeg verstoorden de wedstrijd tot tweemaal toe door wc-rollen op het veld te smijten. De aanhang wilde zo de onvrede laten blijken over het feit dat de wedstrijd niet in het weekend, maar op maandag werd gespeeld. 

Blunder
Alsof er nog niet genoeg was om over na te spreken, deed Freiburg-doelman Schwolow ook nog een duit in het zakje. Hij blunderde in de slotfase door de bal zomaar in te leveren bij de tegenstander. Mainz-speler Quaison profiteerde en zette De Blasis voor open doel. De middenvelder schoot de bal ook nog bijna naast; zijn inzet hobbelde via de paal binnen. 

De uitslag van de krankzinnige wedstrijd had ook nog eens belangrijke gevolgen. Mainz passeert door de zege Freiburg en staat nu op de veilige vijftiende plek.