Leerlingen op studiereis in ziekenhuis na fles wodka

Print
Leerlingen op studiereis in ziekenhuis na fles wodka

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Twee leerlingen van BC Broekhin in Roermond zijn tijdens een studiereis naar het Engelse Bath in het ziekenhuis beland na het nuttigen van een fles wodka.

Daarop heeft de school de ouders van het duo, plus die van een andere betrokken leerling, gebeld dat ze hun kinderen op moesten komen halen. De school heeft naar aanleiding van het voorval besloten het Vincent van Gogh Instituut in te schakelen voor een preventieproject rond alcohol.

Het gaat om 15-jarige leerlingen van de derde klas van het tto (tweetalig onderwijs). Vijftig leerlingen en vier docenten vertrokken zaterdag 7 april naar Bath.

Gastgezinnen
De scholieren verbleven bij gastgezinnen. Ze volgden in Bath Engelse les en maakten culturele uitstapjes in de regio. "Het is zeker geen plezierreisje en het zijn intelligente leerlingen”, zegt waarnemend directeur Bert Martens van BC Broekhin.

Toch ging het meteen mis toen de leerlingen maandagavond voor het eerst een paar uurtjes alleen de stad mochten verkennen. Een leerling kwam op het idee te gaan drinken, waarop een zwerver werd geronseld om in een drankenzaak een fles wodka te kopen. Twee anderen dronken die grotendeels leeg.

Alarm
De betrokken gastgezinnen hadden bij thuiskomst van hun logés meteen in de gaten dat het drastisch mis was en sloegen alarm. De twee 15-jarigen werden naar het plaatselijk ziekenhuis gebracht. Een was er zeer slecht aan toe; de ander mocht na behandeling vertrekken.

Teamleider Rob Segers van het tweetalig onderwijs, die inmiddels in Nederland op de hoogte was gesteld, belde diezelfde nacht nog de ouders van het drietal. Om hen gerust te stellen, maar ook om hen te vragen de volgende dag naar Engeland af te reizen om hun kroost op te halen. De rest van de groep keerde afgelopen vrijdag terug.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje