Brand bij afvalverwerker in Sittard zevende sinds 2002

Print
Brand bij afvalverwerker in Sittard zevende sinds 2002

Afbeelding: Niek van Herten

Geleen - Het heeft even geduurd, maar net geen tien jaar na de laatste brand op het terrein van Van Kaathoven in Sittard was het in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw raak.

Op het terrein was eerder Van Stralen – Sica BV actief. Dat bedrijf is opgegaan in Van Kaathoven. Bij die rechtsvoorganger van Van Kaathoven ontstond tussen 2002 en 2008 zes keer brand.

Lees ook: Felle nachtelijke brand bij afvalverwerker in Sittard

Op 26 mei 2002 verslond een hevige vlammenzee driekwart van een loods van negentig bij veertig meter, waarin meer dan driehonderd ton bouw- en sloopafval lag. 11 april 2004 was er ook al een brand op het terrein. Zestig brandweerlieden werden ingezet bij de bluswerkzaamheden. Voornamelijk papier, plastic en hout ging in vlammen op. 

Betonblokken
Bijna een jaar later, op 24 maart 2005, diende de volgende brand zich aan. Met behulp van betonblokken werd het vuur tegengehouden en bleef de omvang van de brand relatief beperkt. 

Op 22 augustus 2006 werd een deel van het bedrijf vernietigd door brand. Een groot deel van de loods met bouwen sloopafval werd verwoest. Een jaar later brak opnieuw brand uit op het terrein van Sica en ook in 2008 was het raak. Van alle zes de branden is de oorzaak niet achterhaald. 

Naar aanleiding van de zesde brand in 2008 maakte de provincie bekend een onderzoek in te stellen. Een woordvoerder liet destijds aan deze krant weten te onderzoeken of het bedrijf zich aan de verleende vergunningen hield. Over de uitslag van dat onderzoek is bij deze krant op dit moment niets bekend. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje