Maasmarathon in teken grenscorrectie

Print
Maasmarathon in teken grenscorrectie

Afbeelding: iStock

De 20ste editie van de grensoverschrijdende Maasmarathon Basse Meuse, zondag 13 mei, doet ook Maastricht aan.

Het vertrek en de aankomst van de Maasmarathon zijn op de Place Reine Astrid in het hart van Ganzenstad Visé. Het circuit van 42,195 km voert de deelnemers over rustige wegen langs de Maas en dwars door beroemde dorpen en historische centra, zoals het hart van Maastricht, het kasteel van Eijsden en het centrum van Visé. De vorige editie kende 3200 deelnemers verdeeld over verschillende afstanden.

De Maasmarathon staat dit jaar in het teken van de grenscorrectie Visé - Eijsden Margraten - Maastricht. Vrijdag 20 april wordt de marathon alsmede het randprogramma gepresenteerd aan de pers. Dat gebeurt in het Gouvernement in Maastricht. Daarbij aanwezig zijn de gouverneurs van Limburg en Luik alsook de bij de grenscorrectie betrokken burgemeesters.

Onder meer de grensoverschrijdende Cross Border Classic Rally op zondag 6 mei maakt deel uit van het activiteitenprogramma waarmee de grenscorrectie wordt ‘gevierd’. Route van deze rally is Maastricht, Valkenburg, Margraten, Eijsden, Aubel, Riemst, Maastricht, Visé.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje