'Mèt miech geit 't good!'

'Mèt miech geit 't good!'

Harmonie Sint Pieter verhoogde de sfeer op het 60-jarig jubileum van Zonnebloem Sint Pieter met een muzikale bijdrage, Afbeelding: G.H.Walenkamp

De Zonnebloem afdeling Sint Pieter vierde zondag het 60-jarig bestaan van deze vrijwilligersorganisatie die ouderen tal van activiteiten aanbiedt.

De 90-jarige mevrouw Ottenheim kreeg tijdens de feestmiddag de lachers op haar hand toen ze een gedicht voordroeg: 'Wie geit ’t uuch? Mèt miech geit ’t goot.' Onder grote hilariteit kwamen alle kwalen en kwaaltjes die een mens maar kan hebben over het voetlicht. Maar met haar gaat ’t goed!

Harmonie Sint Pieter gaf acte de présence met een sfeerverhogende muzikale bijdrage.

Het mooie weer zorgde ervoor dat de zaal niet vol zat, maar desondanks was het een waar buurtfestijn, aldus de organisatie. "Het werd een geslaagd feest voor de deelnemers aan de zonnebloemactiviteiten, maar ook voor de vrijwilligers, oud-vrijwilligers en alle buurtbewoners die zich bij de Zonnebloem betrokken voelen."

André Rieu
Alle Zonnebloem-deelnemers mochten als speciale en gewaardeerde geste van André Rieu de DVD van het laatste Vrijthofconcert in ontvangst nemen.

Er zijn nog twee DVD’s over: als u inwoner van Sint Pieter bent en één van de DVD’s wilt bemachtigen mail dan vóór 1 mei een tekst over De Zonnebloem naar zonnebloemsintpieter@gmail.com , of schrijf naar: p.a. Bergweg 11   6212 CW Maastricht.

Onder de inzenders zal de Zonnebloem afdeling Sint Pieter, met permissie van André Rieu, deze DVD’s verloten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen