Koffiebranderij Blanche Dael viert 140ste verjaardag

Print
Koffiebranderij Blanche Dael viert 140ste verjaardag

Afbeelding: Blanche Dael

De bekende Maastrichtse koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael viert dinsdag 17 april de 140ste verjaardag van het familiebedrijf.

Gulpenaar Guiliaume Dael richtte op 17 april 1878 ‘G. Dael, in koloniale waren’ op en vestigde zich in de Wolfstraat in Maastricht op nummer 28. De zaak werd later voorgezet door dochter Blanche, die de winkel herdoopte in Maison Blanche Dael, zoals de zaak nog steeds heet. In 1968 verkocht ze de winkel en kwamen de zwagers Jean Erkamp en Huub Berghof aan het roer, die de naam Blanche Dael bleven voeren.

Zaakvoerder is nu Albert Berghof, die de verhuizing van de koffiebranderij en theepakkerij aan de Gerardusweg naar het Sphinxkwartier voorbereidt. De winkel in de Wolfstraat blijft gewoon open.   

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen