Bieb Kerkrade zoekt mensen met specifieke kennis

Print
Bieb Kerkrade zoekt mensen met specifieke kennis

Bibliotheekdirecteur Ralph Henssen helpt een handje mee met de verhuizing van de 43.000 boeken. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - De gloednieuwe bibliotheek in Hub Kerkrade gaat de komende maanden op zoek naar mensen die hun specifieke kennis over bepaalde onderwerpen met anderen willen delen.

Bij het project genaamd ‘KennisMakers’ wil de bieb samen met deze mensen kijken hoe hun kennis verspreid kan worden. 

Onderwerpen
Volgens de bibliotheek mogen de onderwerpen zeer divers zijn: "Van breien tot barokmuziek en van tuinieren in de stad tot filmklassiekers uit de jaren 50." De ‘KennisMaker’ bepaalt zelf hoe zijn of haar kennis gedeeld wordt. "De vorm is vrij. Samen met een medewerker van de bieb wordt gekeken of het workshops kunnen zijn, een reeks lezingen of misschien wel een excursie of wandeling."

Lees ook: 'Bieb van de toekomst' begint vorm te krijgen

Alternatief
Voor de ‘nieuwe’ bieb in Kerkrade is het een van de eerste grote projecten. De instelling verhuisde een maand geleden naar het  cultuurhuis Hub. Bij de opening gaf directeur Ralph Henssen al aan dat de bibliotheek naast de reguliere informatievoorziening veel gebruik wil gaan maken van alternatieve vormen. 

Mensen die zich willen opgeven voor KennisMakers of meer informatie willen over het project, kunnen zich melden via kennismakers@bibliotheekkerkrade.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje