Politie zoekt man die 'bom, bom!' riep op station Sittard

Print
Politie zoekt man die 'bom, bom!' riep op station Sittard

Afbeelding: Ermindo Armino/politie

Geleen - De politie heeft foto's vrijgegeven van de man die vorig jaar station Sittard op stelten zette door te roepen dat er een bom zou liggen.

Het station werd donderdagmiddag 22 juni 2017 hermetisch afgesloten na het incident. De man had tegen een conducteur gezegd dat er in een toilet in een trein een bom lag. Vervolgens rende hij het station uit terwijl hij meerdere malen "bom, bom, bom" riep. Hij wist vervolgens te ontkomen.

Stilgelegd
Het treinverkeer werd bijna twee uur lang stilgelegd tijdens het onderzoek. Een bom werd echter niet gevonden.

Tien maanden later heeft de politie nog geen idee wie de 'grappenmaker' is. Daarom worden er nu beelden getoond die gemaakt zijn op het station van Maastricht, in de hoop dat iemand hem herkent. Te zien is hoe de man uit een trein uit Hasselt stapt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen