Felipe Ennes, mechanicien van Team Sunweb, heeft geen tijd voor Maastricht

Print

Felipe zorgt ervoor dat het materiaal in topconditie is. Afbeelding: Jeroen Janssen

Terwijl de renners van Team Sunweb zich voorbereiden op de Ardense klassiekers wordt er in Maastricht door de mechaniciens van de ploeg hard gewerkt.

Voor de liefhebber is het smullen: juweeltjes van techniek staan open en bloot klaar om bewonderd te worden op de parkeerplaats bij het hotel in Randwijck waar Team Sunweb verblijft.

De schoonheid van het materiaal is voor de liefhebber overweldigend maar wat voor de passant een bijzonder schouwspel is, is voor Felipe Ennes dagelijkse kost. De 32-jarige Braziliaan is sinds 5 jaar verbonden aan het team en is verknocht aan het wielrennen en het avontuurlijke leven dat aan dit werk verbonden is. 180 Dagen per jaar is hij van huis en volgt hij het team naar locaties overal ter wereld waar gekoerst wordt.  

Passie
Het is de passie voor de wielersport die Felipe jaren geleden naar Europa bracht. “Ik droomde in Brazilië al van een carrière als wielrenner. Om die droom waar te maken vertrok ik naar Italië. Daar kwam ik er al snel achter dat ik gewoonweg niet goed genoeg was voor een profcarrière. Maar de passie voor het wielrennen en het hele circus daaromheen bleef. Zo werd ik mechanicien en vijf jaar geleden kwam ik bij Team Sunweb terecht.”

Verheugd op naderende Giro d'Italia
Felipe woont samen met zijn vriendin in het Gelderse Lochem, maar het grootste deel van het jaar is hij onderweg. “De kalender voor het team is overvol, ook voor onze technische ploeg die het materiaal onderhoudt. We hebben de Vlaamse klassiekers en afgelopen zondag de Amstel Gold Race achter de rug. Nu volgt de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Straks komt de Giro waar ik me erg op verheug want ik heb 4 jaar in Italië gewoond en ken er heel wat mensen. In totaal bestaat het technische team van Sunweb uit een vaste ploeg van een man of 7, maar soms worden er extra mensen ingehuurd.”

Geen tijd voor Maastricht
Tijd om Maastricht te verkennen tijdens hun verblijf hier, heeft Felipe nog niet gevonden. “Het is aanpakken, het materiaal moet in topconditie zijn. Het is fijn als je een paar dagen in een mooie stad bent, maar voor mij is er niets mooiers dan de fietsen wedstrijdklaar maken.”

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje