‘Geen medewerkers op terrein bij brand’

Print
‘Geen medewerkers op terrein bij brand’

Afbeelding: Niek van Herten

Geleen - De buitenbrand in een afvalberg bij Van Kaathoven aan de Nieuwstadterweg in Sittard is in de nacht van maandag op dinsdag ontstaan toen er geen medewerkers van het bedrijf op het terrein aanwezig waren. De brand werd rond half vier ’s nachts ontdekt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Een woordvoerder van Van Kaathoven zegt dat het ging om een berg in de openlucht opgeslagen restafval: vuilniszakken met afval afkomstig van winkels en andere ondernemingen die niet gebruik kunnen maken van de gemeentelijke reinigingsdienst. Dat afval lag in een gescheiden compartiment opgeslagen, net zoals ander afval (zoals bijvoorbeeld hout).

Volgen de woordvoerder van Van Kaathoven heeft de brandweer goed en snel kunnen ingrijpen, stonden er geen gebouwen nabij de brandhaard en is er geen gevaar geweest voor het overslaan van het vuur naar andere delen van het terrein.

Bluswater
De brandweer spreekt van een middelbrand, die werd bestreden door brandweerlieden uit Born en Sittard. Vanuit Born werd onder meer een dompelpomp-unit ingezet, die bluswater uit de nabijgelegen Geleenbeek kon halen. Vanuit de brandweerkazerne aan de Middelweg in Sittard werd onder meer met een hoogwerker uitgerukt.

Metingen wezen uit dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de lucht zaten. Wel waarschuwde de brandweer omwonenden voor rookoverlast en adviseerde ramen en deuren gesloten te houden.

Incidenten
Van Kaathoven heeft al jaren geen incidenten gehad op het terrein. “Daarom willen we ook graag de oorzaak van deze brand weten.” Voorheen was Van Stralen – Sica BV op het terrein actief. Dat bedrijf is opgegaan in Van Kaathoven. Bij die rechtsvoorganger van Van Kaathoven ontstond tussen 2002 en 2008 zes keer brand. Dit nieuwe incident aan de Nieuwstadterweg is het eerste in zo’n tien jaar.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje