Roda vormt erehaag voor kampioen PSV

Print
Roda vormt erehaag voor kampioen PSV

Roda-coach Robert Molenaar. Afbeelding: ANP Pro Shots

De spelers en trainers van Roda JC zullen woensdagavond (18.30 uur) een erehaag vormen voor PSV. De kersverse kampioen komt drie dagen na het veroveren van de Nederlandse titel naar Kerkrade voor een midweekse speelronde.

"Ik vind dat wel een mooie geste en het getuigt van respect", zegt Roda-coach Robert Molenaar. "PSV verdient de credits, zeker omdat ze concurrent Ajax in een rechtstreeks duel wisten uit te schakelen."

Agressie
Molenaar maakt meteen duidelijk dat dit ook de enige geste zal zijn richting de tegenstander. Roda heeft de punten hard nodig in de degradatiestrijd. Na de 2-1 nederlaag zondag in Groningen hoopt hij op de juiste reactie van zijn ploeg. "We hebben in Groningen niet de juiste aanvallende agressie laten zien. Dat kunnen we tegen PSV rechtzetten. Het is niet in ons nadeel dat ze net een kampioensfeest achter de rug hebben. Maar dat hoeft ook helemaal niets te zeggen. We rekenen bepaald niet op een walk-over."

Roda mist zijn twee beste aanvallers, Dani Schahin en Donis Avdijaj, wegens een schorsing. Jorn Vancamp of Maecky Ngombo komt in aanmerking voor de positie van spits. Op de linkerflank lijkt Livio Milts, die in Groningen al invaller was, de eerste optie.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Kum, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste, Ndenge, Gnjatic, Gustafson, Rosheuvel, Vancamp/Ngombo, Milts.