Passion for Pop bij Vivas Maastricht

Print
Passion for Pop bij Vivas Maastricht

Afbeelding: Ingimage

Popkoor Vivas uit Maastricht verzorgt zaterdag 5 mei de gratis workshop ‘Passion for Pop’.

Deze vindt van 15 tot 16.30 uur plaats in Basisschool de Vlinderboom, Kelvinstraat 3 in Heer. De leiding is in handen van vocal coach Christianne Neven. Naast zingen in een groep, is er aandacht voor het ontwikkelen van een goede zangtechniek.

Op woensdag 16 mei is er een sing-in. Ook die vindt plaats in de Vlinderboom. “Na ontvangst door een bestuurslid om 19.45 uur, zullen we om 20.00 uur van start gaan. Er wordt eerst ingezongen om de stem op te warmen. Daarna zullen we een nieuw stukje popmuziek gaan instuderen en zal Vivas een reeds ‘af’ stuk popmuziek laten horen. Napraten vanaf 21.15 uur met een hapje en een drankje”, zo laat het koor weten. 

“Vivas is een jonge groep mensen die één passie deelt: zingen. Onder leiding van een professionele dirigent ontdekken we allerlei zangtechnieken en stijlen. In een sfeer van gezelligheid en gezonde ambitie werken we toe naar concerten waarbij ontwikkeling en plezier voorop staan.”

Het popkoor is er “voor iedereen tussen de 15 en 40 jaar oud die van zingen houdt”. Begin 2013 is het gezelschap een nieuwe weg ingeslagen. “We kozen ervoor om verder te gaan als popkoor, met popmuziek in de breedste zin van het woord. Met onze dirigent Christianne Neven en onze toetsenist Roy Ceulen zijn we begonnen met het instuderen van een nieuw repertoire. Ook worden oude muziekstukken in een nieuw jasje gestoken.”

Vivas repeteert wekelijks, op woensdagavond, van 20.00 uur tot 21.30 uur in basisschool de Vlinderboom. “Naast zang is onze presentatie op het podium ook erg belangrijk. Er wordt dan ook aandacht besteed aan kleding en choreografie.”

Kijk voor meer informatie op www.vivasmaastricht.com Aanmelden voor de worksop op 5 mei of de sing-in op 16 mei via vivasmaastricht@hotmail.com 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen