Venlo trekt zich onvrede over panden Q4 toch aan

Print
Venlo trekt zich onvrede over panden Q4 toch aan

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Venlo gaat de verkoop van panden in de wijk Q4 heroverwegen. De gemeente toont zich daarmee gevoelig voor de kritiek van ondernemers in de wijk.

Diverse ondernemers in Q4  stuurden recent brandbrieven naar de Venlose politiek. Ze stelden dat het hen onmogelijk wordt gemaakt om het pand te kopen dat ze al jaren huren van  de gemeente.

Gesloopt
Enkele ondernemers kregen te horen dat een deel van hun pand zelfs gesloopt zou worden om verdere ontwikkelingen in de wijk mogelijk te maken. Begin april liet de gemeente tegenover deze krant nog weten niet bekend te zijn met de inhoud van de  brieven.

Wens
Wethouder Jos Teeuwen meldt nu dat de wens van teleurgestelde aspirant-kopers om plannen te heroverwegen wordt gehonoreerd. "De gemeente zal de ontstane situatie nader bestuderen en heroverwegen", meldt Teeuwen.  

Dat bericht is naar de politiek en huurders aan de Maaskade en de Bolwaterstraat gestuurd. In februari en maart vonden al gesprekken plaats tussen gemeente en ondernemers over de aankoop van een of meerdere panden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje