Volledig gesponsord huwelijk in roze opblaaskerk in Venlo

Print
Volledig gesponsord huwelijk in roze opblaaskerk in Venlo

Een regenboogvlag tijdens de Roze Zaterdag in Maastricht in 2015. Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Venlo - Een volledige gesponsord ‘droomhuwelijk’ voor een paar met een bijzonder, inspirerend of ontroerend verhaal. Het paar hoeft niet per se 'roze' te zijn.

Het gaat op 7 juli gebeuren tijdens het Venlose dance-festijn Stereo Sunday. Trouwringen, foto’s, bruidskleding, huwelijksnacht en huwelijksreis worden gesponsord. Koppels kunnen zich vanaf 1 mei melden via de site Rozezaterdag2019.eu, zo is woensdagavond in bioscoop CityCinema Venlo bekendgemaakt door de initiatiefnemers van de Roze Zaterdag  2019.

Grenzeloos
Hans Lenders, zijn partner Dennis Heijnen en Arjan Markenstein kregen vorig jaar juni in Den Bosch te horen dat de Roze Zaterdag in Venlo en Krefeld wordt gehouden. Begin 2017 dienden de initiatiefnemers een uitgewerkt plan met thema ‘grenzeloos’ in bij B en W van Venlo. Toenmalig wethouder Vera Tax opperde om Krefeld erbij te betrekken; de stad waarmee Venlo al ruim 50 jaar een stedenband heeft. 

Regenboogparade
De datum voor Roze Zaterdag Venlo-Krefeld is nu bekend: 29 juni. Het wordt een dag met een Pride door de binnenstad, optredens van nationaal en internationaal bekende artiesten en een zogeheten regenboogparade, een soort protestmars. Er worden tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers verwacht. De Roze Zaterdag trok vorig jaar in Den Bosch en Oss volgens Lenders 28.000 bezoekers. Dit jaar is Gouda aan de beurt.  Maastricht organiseerde Roze Zaterdag al drie keer: in 1993, 2000 en 2015.  

Woensdagavond werden in Venlo een nieuwe huisstijl, slogans en de website gepresenteerd. De slogans luiden: ‘Ik ook van jou’ en aan de Krefeldse kant ‘So wie du’.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje