Heerlen-Zuid krijgt nieuwe waterafvoer

Print
Heerlen-Zuid krijgt nieuwe waterafvoer

Foto ter illustratie. Afbeelding: Fotolia

De voorbereidingen voor aanleg van een nieuwe waterafvoer in Heerlen-Zuid beginnen deze week. Het systeem is beter bestand tegen zware buien, die steeds vaker worden verwacht.

Delen van Heerlen-Zuid kampen al jaren met ernstige vormen van wateroverlast. Een geheel nieuw regenwatersysteem moet dat probleem oplossen.

Er ligt nu nog een zogeheten ‘gemengd’ rioolstelsel, waarbij vuil water en regenwater in één buis wordt afgevoerd. In het nieuw aan te leggen rioolstelsel worden beide waterstromen gescheiden afgevoerd. Zo bestaat het nieuwe regenwatersysteem uit een ‘omgekeerd wegprofiel’ met goten in het midden of aan de zijkant van de weg; daaronder bevindt zich een nieuw riool voor regenwater.’’

Bomen
Op verzoek van straatbewoners worden er zo veel mogelijk bomen geplaatst in het midden van de Welterlaan. Tussen de boomeilanden komen laad- en losplaatsen voor bewoners. Tijdens de werkzaamheden op de Benzenraderweg, Welterlaan en Burg. Gijzelslaan zijn er diverse wegafsluitingen en omleidingen.

Komende maandag 23 april is het deel van de Benzenraderweg tussen de Welterlaan en de Aarweg aan de beurt. Dat deel is dan afgesloten. Een week later volgt het noordelijk gedeelte, tussen de Welterlaan en de Bekkerweg. De Welterlaan, waarover dagelijks duizenden forensen Heerlen in en uit rijden, volgt in juni.

Welterlaan
De Welterlaan is tijdens werkzaamheden gesloten voor automobilisten die Heerlen willen verlaten. Het blijft wel mogelijk de stad via deze weg in te komen. In oktober moet het werk klaar zijn.

Donderdagavond is in Hoeve de Aar aan de Welterlaan tussen 19.00 en 20.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst. De plannen zelf worden niet meer veranderd. Op www.heerlen/welterlaan is info over afsluitingen te vinden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje