Te veel herrie in carnavalstent in Reuver

Print
Te veel herrie in carnavalstent  in Reuver

Afbeelding: iStock

Reuver - De gemeente Beesel heeft een waarschuwing uitgedeeld aan coöperatie Windjbuujels. In de feesttent werd met carnaval te veel herrie gemaakt. Als dat weer gebeurt, krijgt ze een boete.

De tent stond van 9 tot en met 13 februari op het Raadhuisplein in Reuver. Er werden carnavalsactiviteiten gehouden. De organisatie was in handen van een coöperatie, waarin de carnavalsvereniging, café Ronckenstein en Cowanzo (licht en geluid) zitten. Bij de verlening van de vergunning werd de organisatie erop gewezen dat het geluid van de muziek niet te hard mag staan.

Overschreden
Metingen door een extern bureau wezen uit dat de normen elke avond met enige regelmaat werden overschreden. Omwonenden aan het plein klaagden bij burgemeester Petra Dassen over de overlast. Zij constateerde dat de buurtbewoners gelijk hadden. De regels werden overtreden. De burgemeester dient op te treden en doet dat ook.

Dwangsom
Dassen legt een zogeheten ‘last onder dwangsom’ op: als de organisatie nogmaals op deze manier in de fout gaat, krijgt die een boete. Die bedraagt 500 euro per overtreding, met een maximum van 5.000 euro. Dassen geeft te kennen dat het haar taak is de balans te zoeken tussen enerzijds een grootschalig evenement waar veel mensen plezier aan beleven en anderzijds het recht van mensen om beschermd te worden tegen geluidsoverlast.

Tegen het voornemen om die boete in het vooruitzicht te stellen, kan de organisatie bezwaar maken.

Tentfieës
Overigens is de gemeente van plan een soortgelijke dwangsom op te leggen aan Events4You, organisator van het Tentfieës in maart vorig jaar. Ook dat weekend (16-17 maart) werd te veel geluidsoverlast veroorzaakt in de tent op het dorpsplein.