Basketbal: Weert energiek ten onder in laatste thuisduel

Print
Basketbal: Weert energiek ten onder in laatste thuisduel

Afbeelding: iStock

De laatste thuiswedstrijd van Basketball Academie Limburg ging net als 15 eerdere thuiswedstrijden verloren: 54-79.

Aris Leeuwarden, dat nog strijdt om een play-of plaats, speelde niet groots maar wel met hoge intensiteit en dat was voldoende om de vermoeide maar ijverige basketbalstudenten van de Academie terug te wijzen. 

Hondstrouw
Maar één keer stapte de hekkensluiter dit seizoen als winnaar van het parket van Boshoven (Rotterdam 93-81), in veel duels waren ze kansloos in vier duels zeer dichtbij. De hondstrouwe aanhang zag BAL tegen Aris zoals altijd energiek maar ongelukkig starten. Bij 0-10 moest coach Radenko Varagic al een time-out pakken. Het scenario klopte, de uitvoering liet te wensen over.

Dichtgespijkerd
De Aris-basket leek dichtgespijkerd, in de eerste helft (22-37) viel maar 25% van de ballen door de ring. Na de rust viel er genoeg te beleven, was het amusementsgehalte hoog, de werkethiek weer bijzonder maar was winst nooit een optie.

"Aris speelde met veel energie, streed voor elke bal, net als wij. Dan komt het verschil in kwaliteit bovendrijven. Geen verwijt, maar een nuchtere constatering", vond Varagic, coach van het jongste team in de League. Sam van Dijk speelde wederom groots en was met 24 punten topscorer van de wedstrijd.

Donar
Volgende week dinsdag is de last waltz van BAL in de gezelligste basketbalarena van het land (Martiniplaza) tegen de beste ploeg van de Basketballeague. Donar Groningen, Europees halve finalist, is dan gastheer tijdens het slotakkoord.