Provincie: geen cent voor HOVO

Print
Provincie: geen cent voor HOVO

Afbeelding: Archief De Limburger

De provincie steekt geen cent in de redding van HOVO Zuyd, het Hoger Onderwijs Voor Ouderen in Limburg. Dat hebben Gedeputeerde Staten dinsdagmiddag besloten.

Daarmee is de laatste kans op redding verkeken en houdt HOVO Zuyd per 1 mei op te bestaan.

Onderwijs
Uit antwoorden op vragen van 50Plus en het CDA, blijkt dat de cursussen die HOVO biedt aan ouderen, niet voldoen aan de onderwijsambities van de provincie. De cursussen gaan overwegend over cultuur, kunst, filosofie of geschiedenis, en worden voor 98 procent bezocht door 60-plussers. De provincie steunt wel initiatieven die innovatie of de kans op werk bevorderen, maar geen regulier onderwijs.

Bijdrage
Limburg is vanaf 1 mei de enige provincie zonder HOVO-cursussen. Hogeschool Zuyd bood HOVO tot nu toe onderdak, maar verlangde voortaan een bijdrage in de kosten. Het gaat om tienduizenden euro’s. Het is HOVO niet gelukt kostendekkend te gaan werken of onderdak te vinden bij een andere instelling voor hoger onderwijs.

In de afgelopen 28 jaar hebben meer dan 20.000 Limburgers een HOVO-cursus gevolgd. Het betrof voornamelijk hoogopgeleide gepensioneerden. Donderdag hebben ze een afscheidsborrel.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje