Gas los! Flitsmarathon op Europese wegen

Print
Gas los! Flitsmarathon op Europese wegen

Afbeelding: AD

In het kader van de verkeersveiligheid organiseert de Europese verkeerspolitie woensdag een 24 uur durende flitsactie. De snelheidscontroles zijn om 06.00 uur woensdagochtend begonnen en duren tot donderdagochtend 06.00 uur.

De politie in België, Luxemburg en in de Duitse deelstaten Beieren, Hessen en Nordrhein-Westfalen controleert woensdag intensief op de snelheid, maar politieorganisatie TISPOL (de Europese initiatiefnemer) kondigt de locaties aan op diverse plekken in Europa. In België alleen al wordt op 545 plekken intensief gecontroleerd.

Preventie
Het gaat Europa vooral om de verkeersveiligheid en preventie. Bij de vorige marathon reden meer dan 36.500 mensen te snel, en kregen een boete. Er werden 107 rijbewijzen ingetrokken. De marathon werd vier jaar geleden opgezet in Nordrhein-Westfalen. Hier kunnen burgers ook dit jaar aangeven op welke plekken ze willen dat de overheid extra controleert.

Nederland doet niet actief mee met de actie. Volgens de de Limburgse politie is er wel 'extra aandacht' voor snelheidsovertredingen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje