Grote actie in Duitsland tegen mensenhandel

Print
Grote actie in Duitsland tegen mensenhandel

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief AFP

De Duitse politie heeft woensdagmorgen tegelijkertijd invallen gedaan in meer dan zestig bordelen en woningen. De actie is gericht tegen een bende die vrouwen uit Thailand met onder meer valse visa naar Duitsland smokkelde en die de vrouwen zou uitbuiten onder meer door ze in de prostitutie te laten werken.

Deze onder druk staande vrouwen zouden helemaal geen geld betaald krijgen. De bendeleider, een 59-jarige Thaise vrouw, is volgens de krant Bild in Siegen gearresteerd. Negen anderen zijn aangehouden in het pand waar de Thaise bendeleidster is opgepakt.

1500 agenten
De federale politie heeft circa 1500 agenten voor deze actie tegen mensenhandel ingezet, onder wie leden van een speciale commando-eenheid die in Siegen werd ingezet. Het is de omvangrijkste politie-actie gericht tegen de georganiseerde misdaad ooit in de Bondsrepubliek. Duitse media meldden dat het zwaartepunt van de acties in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen ligt, met name in Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Siegen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen