650 jongeren drinken week alleen water

Print
650 jongeren drinken week alleen water

Afbeelding: iStock

Meerssen - Zo'n 650 brugklassers in het Heuvelland proberen vanaf woensdag de frisdrank te laten staan en een week lang alleen water te drinken. De Waterchallenge wijst erop dat jongeren door frisdrank jaarlijks zes kilo aan suiker binnenkrijgen

De aftrap van de challenge was woensdagochtend bij Stella Maris in Meerssen, met een dance-workshop van de Juvat Westendorp, die bekend is van onder meer So You Think You Can Dance. Later deze dag zijn Stella Maris in Valkenburg en Sophianum in Gulpen aan de beurt.

Zwemmen
De bedoeling is jongeren te leren dat water drinken heel normaal is. Om de scholieren extra te motiveren krijgen ze een gratis waterfles van sponsor Rabobank, en mogen ze ook een keertje gratis gaan zwemmen bij Mosaqua in Gulpen. De actie is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht Heuvelland.  Dit samenwerkingsverband dat in 2016 begon is uniek voor Limburg.  

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen