Opnieuw weekend vol werkzaamheden in Limburg

Print
Opnieuw weekend vol werkzaamheden in Limburg

Afbeelding: iStock

Weggebruikers in Limburg moeten komend weekend opnieuw rekening houden met wegafsluitingen en omleidingen. En ook treinreizigers worden niet gespaard.

Net als twee weken geleden voert Rijkswaterstaat het hele weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2. Daarom gaat de snelweg tussen de knooppunten Kerensheide en Kruisdonk in de richting van Maastricht dicht vanaf vrijdagavond negen uur tot maandagochtend vijf uur. Ook de tussengelegen op- en afritten en de verbindingswegen vanaf de A76 worden gesloten.

Verkeer vanuit Roermond richting Maastricht wordt omgeleid over de A76 en de A79. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Opnieuw
Het weekend erna gaat dit stuk snelweg opnieuw dicht. Dan geldt de afsluiting vanaf donderdag 26 april negen uur 's avonds tot zondag 29 april tien uur 's ochtends. Dat betekent dat de weg op 27 april, Koningsdag, is afgesloten.

Treinverkeer
Treinreizigers krijgen zaterdag en zondag ook te maken met verstoringen door werkzaamheden aan het spoor. Zo rijden er het hele weekend geen treinen tussen Heerlen en Valkenburg. Arriva zet bussen in die overdag vier keer per uur vertrekken vanaf de stations Heerlen, Heerlen Woonboulevard, Voerendaal en Valkenburg. 

Reizigers voor de richting Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul moeten de pendelbus nemen die 2 keer per uur vertrekt vanaf station Valkenburg. Tussen Valkenburg en Maastricht-Randwyck rijden de stoptreinen volgens de normale dienstregeling. De sneltrein rijdt een aangepaste regeling en rijdt bovendien niet door naar station Maastricht-Randwyck. Reizigers voor de richting Maastricht-Randwyck moeten dus gebruik maken van de stoptreinen of de reguliere lijnbus.

Volgens Arriva moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd. Aansluitingen op ander openbaar vervoer kunnen niet worden gegarandeerd.

A2-tunnel
In de nachten van donderdag op vrijdag en van vrijdag op zaterdag zijn in Maastricht ook de A2-buizen van de Koning Willem-Alexandertunnel afgesloten voor regulier onderhoud. Veel overlast zal dat echter niet geven, het verkeer kan via de bovenste N2-buizen.