Limburgse vrouw neergestoken op Spaans vakantie-eiland

Print
Limburgse vrouw neergestoken op Spaans vakantie-eiland

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Landgraaf - Een 58-jarige vrouw uit Landgraaf is afgelopen weekend zwaargewond geraakt bij een steekincident op Tenerife. Een 70-jarige vrouw die haar te hulp schoot, werd eveneens neergestoken.

De vrouw uit Landgraaf raakte gewond aan haar arm, dij en maag, melden Spaanse media. Inmiddels is ze succesvol geopereerd, wel moet ze de komende dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven. 

Intensive care
Het steekincident vond zaterdagavond rond half tien plaats aan de Avenida Amsterdam in het plaatsje Los Cristianos. De Landgraafse was doelwit van een overval. De messentrekker had het gemunt op haar telefoon en tas. Tijdens de diefstal stak hij meerdere keren in op het slachtoffer.

Een 70-jarige Nederlandse vrouw schoot haar te hulp en werd eveneens neergestoken. Zij ligt volgens de laatste berichten nog altijd op de intensive care van het Nuestra Senora de La Candelaria-ziekenhuis. 

Baseballpet
Van de dader ontbreekt sinds zaterdag ieder spoor. Volgens de politie had de man een Afrikaans uiterijk en droeg hij een baseballpet. Hij sloeg toe toen de vrouwen via de achteringang hun vakantieverblijf binnengingen. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje