Viaduct N270 bij Leunen blijft behouden

Print
Viaduct N270 bij Leunen blijft behouden

Het huidige viaduct met daaroverheen de N270, gezien vanuit Leunen. Afbeelding: Google Streetview

Leunen - Het viaduct van de N270 bij Leunen blijft behouden. Het kruispunt met de Leunseweg wordt wel aangepast.

Er komen verkeerslichten die het verkeer op de kruispunt gaan regelen. Vanuit Deurne komt er een nieuwe afrit. Daarnaast krijgt bedrijventerrein De Brier een volwaardige aansluiting.

Variant
Dat zijn de provincie Limburg en de gemeente Venray overeengekomen. De variant werd eerder dit jaar door de dorpsraad van Leunen als oplossing bekritiseerd. Die zag niets in de door de provincie aangedragen oplossing voor een turborotonde op de plek van het viaduct. Voetgangers en fietsers zouden via een tunnel over kunnen steken. Niet prettig, stelde de dorpsraad.

Volgens de provincie en de gemeente is de nieuwe variant waarbij het viaduct de optie die het meeste recht doet aan de verkeersveiligheid en doorstroming enerzijds en tevens tegemoet komt aan de wensen van omwonenden en ondernemers van het bedrijventerrein De Brier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen