Studenten treffen elkaar rondom de geïmproviseerde barbecue op ' De Greend'

Print

Even de boeken terzijde om te genieten van de zon en een geïmproviseerde barbecue. Afbeelding: Jeroen Janssen

Ooit stond er de Eurohal en was het bijbehorende parkje een trefpunt voor junkies. Anno 2018 herbergt de Griend in Maastricht naast een skatepark en een basketbalveldje een groenstrook waar deze studenten genieten van een hamburgertje met stokbrood en een koel pilsje.

Het einde van het academische jaar is in zicht en daarmee stijgt de spanning bij veel studenten. Om af en toe de collegezaal en de boeken te ontvluchten hebben deze studenten, die uit alle windstreken afkomstig zijn, hun toevlucht genomen tot de oever van de Maas bij De Griend. Daar verdrijft een koel briesje de warmte die al opgelopen is tot zomerse waarden.

De stemming is opperbest want de zomer kondigt zich aan en voor de studenten betekent dat vaak grenzeloze vrijheid maar soms ook een zoektocht naar een vakantiebaantje om de studiebeurs aan te vullen.

Jongeren die elkaar vinden bij een geïmproviseerde barbecue, het is een mooie gedachte en voor velen het begin van een lange, mooie zomer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen