Roda pakt zwaarbevochten punt tegen landskampioen PSV

Print

De spelers van Roda lopen van het veld af. Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen de nieuwe kampioen PSV.

De Kerkradenaren hadden weinig balbezit tegen de fantasieploeg van de Eindhovenaren, maar bleken uiterst effectief: 2-2.

Erehaag
Voor de aftrap vormden spelers en trainers van Roda JC een erehaag voor de nieuwe kampioenen, die hun elftal op liefst zes plaatsen gewijzigd hadden. Phillip Cocu stelde een aantal reserves en enkele spelers van Jong PSV op. Jorrit Hendrix, de Limburgse bewaker van het Eindhovense middenveld, was voor het eerst in zijn carrière captain van PSV.

Beter in de wedstrijd
Roda had het moeilijk met het veredelde B-team van PSV en ontsnapte in de openingsfase enkele keren aan een achterstand. Een doelpunt van Lozano werd afgekeurd, Lammers schoot in riante positie over. Halfweg de eerste helft kwamen de Kerkradenaren iets beter in de wedstrijd, met de prima spelende Van Velzen als beste aanvaller. Meteen was het ook raak. Vansteenkiste joeg de bal hard in het doel na een fraaie aanval: 1-0. Maar PSV deed razendsnel iets terug. Lozano schoot de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied in het doel naast Jurjus, die er niet goed uitzag: 1-1.

Gustafson
Roda begon de tweede helft dreigend, met een vlammend schot van Rosheuvel op de lat. Maar daarna nam PSV de regie stevig in handen en werd al combinerend de thuisploeg ver op eigen helft terug gedrukt. De Kerkradenaren leken weerloos, maar werden aan de hand genomen door de meest begenadigde speler van de ploeg. Met een hard, verraderlijk schot bracht Gustafson zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1.

Maar het laatste woord was voor PSV. Met een schitterend schot in de kruising bracht Hendrix de eindstand op het scorebord: 2-2. Jurjus maakte in blessuretijd zijn eerdere fout goed door met een geweldige reflex PSV van het winnende doelpunt af te houden.