IBA Parkstad begint bewonersfonds

Print
IBA Parkstad  begint bewonersfonds

Ivo Rosbeek. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Hoensbroek / Dedemca - ‘Bewoners maken Parkstad’. Zo luidt de naam van een fonds waarmee de IBA ideeën om buurten beter te maken een kans geeft. Ze worden liefst binnen zes weken uitgevoerd.

Wie een idee heeft, kan die voorleggen aan een team van zes 'enthousiaste Parkstedelingen', waarin plaats komt voor twee niet-professionele buurtbewoners. Ivo Rosbeek, architect en kleinkunstenaar uit Hoensbroek, is één van de leden. Rosbeek vindt 'helpen met de uitvoering minstens zo belangrijk is als het beoordelen van inzendingen'.

Website
Ideeën kunnen worden gedeeld via de website www.iba-parkstad.nl. Mensen die iemand in hun omgeving kennen met een goed idee, kunnen dat hier ook melden. "We willen alles doen om de regio samen met creatieve inwoners mooier te maken", zegt coördinator Bart Temme.

Tekentafel
Voorwaarde is wel dat de bewonersinitiatieven verband houden met een van de circa vijftig lopende IBA-projecten. "IBA biedt inwoners de kans actief mee te doen, iets wat in het verleden niet altijd gemakkelijk was", erkent IBA-directeur Kelly Regterschot. "Wij hebben de naam dat een paar mensen vanachter de tekentafel bepalen hoe de regio moet veranderen. Je kunt zeggen dat we de stenen voor de projecten inmiddels hebben. Dit soort initiatieven horen bij het ‘cement.’ Het team staat bewust op afstand van de IBA."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje