Sparta klopt NAC in spannende degradatiekraker

Print
Sparta klopt NAC in spannende degradatiekraker

De spelers van Sparta vieren de winnende treffer. Afbeelding: ANP Pro Shots

Sparta heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Rotterdamse club won in eigen huis het belangrijke duel tegen NAC Breda met 2-1.

Sparta heeft door de overwinning evenveel punten (27) als Roda, maar wel een slechter doelsaldo. De Rotterdammers staan daarom nog steeds voorlaatste, Roda staat zestiende. Beide clubs jagen op NAC, dat met 30 punten op de veilige vijftiende plek staat. FC Twente bungelt met 23 punten nog steeds onderaan, ondanks de overwinning van dinsdagavond. 

Invallers
Sparta kwam woensdagavond na ruim een uur op voorsprong. Invaller Deroy Duarte zette het volgepakte Kasteel in vuur en vlam met een bekeken bal, die via de binnenkant van de paal in het doel verdween. NAC-spits Sadiq Umar leek daarna een punt te redden voor NAC, door koud in het veld de gelijkmaker binnen te schuiven. Toch was het Sparta dat aan het langste eind trok. Opnieuw tekende een invaller voor een doelpunt: Stijn Spierings schoot de bal hard binnen en bezorgde zijn ploeg drie cruciale punten.

Enschede
De overwinning van Sparta zal hard zijn aangekomen in Enschede. FC Twente kijkt met nog twee wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vier punten aan en staat na woensdagavond met één been in de eerste divisie.