Doelman Mark van den Beucken terug naar Bevo

Print
Doelman Mark van den Beucken terug naar Bevo

Afbeelding: Lemgo

Mark van den Beucken (21) uit Beringe keert volgend seizoen terug naar Herpertz Bevo Hc. De doelman komt over van de Duitse Bundesligaclub TBV Lemgo.

De keuze om terug te keren bij Bevo zal voor veel als een verrassing komen en worden gezien als een stap terug, beseft Van den Beucken. Zelf ziet hij dat anders. "De BENE-League is een sterke competitie waar je wekelijks moet presteren. Het was de beste keuze die ik kon maken. Het is geen stap terug, maar een stap om mezelf verder te ontwikkelen”, legt hij uit. "Ik heb bij Bevo nog niet kunnen laten zien wat wilde laten zien."

Lemgo
De 21-jarige doelman vertrok twee jaar geleden naar Lemgo, draaide daar een boven verwachting goed eerste jaar en debuteerde in de Bundesliga. "Dit seizoen ontwikkelde ik me ook goed, maar zat ik minder vaak bij de selectie dan een jaar eerder. De andere twee doelmannen bleven fit en deden het prima waardoor er minder kansen kwamen.” Toch was er interesse voor de Noord-Limburgse keeper. Tweede Bundesligaclubs Eintracht Hagen en Nordhorn-Lingen informeerden en Lemgo wilde graag dat hij zou verlengen. Ook toonde FC Barcelona Handbol opnieuw belangstelling. De club waar hij in de zomer van 2015 op stage was. "Dat kwam als een verrassing. Ze hadden mij opnieuw bekeken en zochten een derde keeper voor het eerste team. Het plaatje zag er goed uit, maar uiteindelijk liep het financieel mis en kozen ze voor een Spaanse jongen.”

Lastig
Van den Beucken ondervond dat het lastig was om een club in de Tweede Bundesliga te vinden. "Vorig jaar had ik drie aanbiedingen uit de Tweede Liga, maar liet Lemgo me niet gaan. Je moet ook net geluk hebben dat er ergens een plekje vrijkomt.” Dat de keeper niet bijtekent bij Lemgo is omdat hij te weinig perspectief ziet. "Ik zou ik weer derde doelman worden omdat de twee andere keepers nog een contract hebben. Daarnaast heeft het tweede team veel kwaliteit ingeleverd en voor komend seizoen ziet het er niet beter uit.”

Broers
Bij Bevo krijgt de doelman veel speeltijd omdat de club afscheid neemt van Markus Hammerschmidt en wordt hij herenigd met zijn broers Nick en Jeroen. Zijn ambities zet hij echter niet opzij. "Die zijn er nog steeds en blijven er ook. Doelman is in het handbal een belangrijke positie en ik ben nog jong. Voor nu is deze stap de juiste.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen