Maastrichtse scholieren protesteren in stilte tegen vertrek leraren

Print
Maastrichtse scholieren protesteren in stilte tegen vertrek leraren

Op het schoolplein vormden de leerlingen minutenlang een menselijke keten, en hielden ze van 1 tot 45 genummerde bordjes voor hun gezicht. Afbeelding: Harry Heuts

Middelbare scholieren van het Maastrichtse Porta Mosana College hebben donderdagochtend in stilte geprotesteerd tegen het gedwongen vertrek van 45 leraren van hun school. Op het schoolplein vormden ze minutenlang een menselijke keten, en hielden ze van 1 tot 45 genummerde bordjes voor hun gezicht.

De ramen van de schoollokalen waren behangen met protestleuzen tegen de Maastrichtse onderwijskoepel LVO. Die heeft vanwege het teruglopende leerlingenaantal besloten dat in totaal 125 leraren die nu op Maastrichtse scholen actief zijn, hun heil elders in de provincie moeten gaan zoeken.

Lees ookEénvijfde van alle docenten LVO Maastricht moet elders aan de slag

Daarbij wordt het last in, first-out-principe toegepast: leraren met de minste dienstjaren moeten als eerste plaatsmaken. Op het Porta Mosana College in Maastricht werken relatief veel jonge leerkrachten, waardoor de school tijdens deze afslankronde behoorlijk hard wordt getroffen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen