‘Dames snurken niet, net zoals ze niet poepen’

Print

Bromelia ananas, goed middel tegen snurken? Afbeelding: iStock

BLOG - Ik heb een anti-snurkplant gekocht. Natuurlijk kan ik zeggen dat mijn vriend de oorzaak is van deze aankoop. En af en toe, als hij beneveld is door de drank en op zijn rug ligt, produceert hij geluiden die niet bevorderlijk zijn voor mijn nachtrust. De echte oorzaak ligt echter naast hem.

Ik snurk. Niet dagelijks, maar toch. Ik houd mezelf voor dat het wel meevalt, maar mijn vriend was zo attent om een geluidsopname te maken. Niet te doen. Ik geloof niet dat ik me ooit onaantrekkelijker heb gevoeld.

Gelukkig is mijn vriend een gemakkelijke slaper en kruipt hij nog iedere avond naast me. Dat ik soms in mij zij wordt geschopt, neem ik voor lief. Wel vraag ik me af of hij was gebleven als hij dit op voorhand wist. Een tinderprofiel met de tekst ‘snurkende vrouw zoekt man’ levert waarschijnlijk geen matches op. Al is die vrouw nog zo leuk, sportief en in het bezit van benen tot aan de hemel; je bedankt hartelijk als ze ’s nachts tractorgeluiden maakt.

Er rust een taboe op snurkende vrouwen. Dames snurken niet, zoals ze ook niet poepen. En dat terwijl 40 procent van de snurkers vrouw is. De oorzaken van het nachtelijk gezaag lopen uiteen. Als je ouder wordt, veel alcohol drinkt, zwanger bent, overgewicht hebt of op je rug slaapt, heb je meer kans om je partner ’s nachts wakker te houden.

Ook een aangeboren afwijking van de neus- en keelholte kan snurken tot gevolg hebben. Dat laatste is bij mij het geval. Ik heb een royale neus, maar functioneren doet ‘ie niet. Ik ben al eens geopereerd, maar het rechtzetten van het tussenschot heeft weinig effect gehad. In de toekomst wordt bekeken of een tweede operatie nodig is. Tot die tijd moet ik het doen met de loyaliteit van mijn vriend en mijn nieuwste aanwinst: de ananasplant.

Op aanraden van een vriendin kocht ik het ding, de Bromelia Ananas,  in het plaatselijke tuincentrum. De plant geeft, aldus die vriendin, ’s nachts zuurstof af zodat je beter kunt ademen. Ook zou de plant het enzym bromelaïne verspreiden. Deze ontstekingsremmer zou je helpen gezond te blijven. Tot slot - en niet geheel onbelangrijk - zag het ding er best geinig uit. Oók bij daglicht.We zijn inmiddels vijf dagen verder en de plant staat met één been buiten. Onder het afdak heeft de Bromelia een nieuw onderkomen gevonden. De plant blijkt namelijk net zo winterhard te zijn als dat-ie bevorderlijk is voor de nachtrust. Helemaal niet. Het testpanel – mijn vriend en ik – zijn allesbehalve mild in onze beoordeling. Ik snurkte net zo hard als een week eerder en werd nog verkouden ook. Ik was even vergeten dat het hooikoortsseizoen ook weer geopend is. Poor boy.
 
Herken jij je in mijn verhaal en verander je ’s nachts ook in een drilboor? Laat het me weten en deel de hashtag #iksnurk


#iksnurk #snurken #snoring #antisnurkplant #ananasplant #bromelia #Lmagazine #delimburger