Grootste dagattracties trekken meer bezoekers

Print
Grootste dagattracties trekken meer bezoekers

Toverland, een publiekstrekker van jewelste. Afbeelding: Gé Hirdes

De vijftig grootste dagattracties in Nederland hebben vorig jaar 8 procent meer bezoekers getrokken.

Dat blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing en Response. In totaal kregen de attractieparken, dierentuinen, musea, sportieve recreatiegelegenheden en andere bezienswaardigheden zo'n 47 miljoen bezoeken.

Miljoen bezoeken
Achttien dagattracties registreerden een miljoen of meer (inter)nationale bezoeken. In 2016 waren dat er zestien.

De Efteling was de beste bezochte attractie. Het park in Kaatsheuvel ontving in 2017 voor het eerst meer dan 5 miljoen bezoeken. Lovers Canal Cruises eindigde als tweede plek met bijna 2,3 miljoen bezoeken. Het Van Gogh Museum staat net als in 2016 op nummer drie met ruim 2,2 miljoen. De Zaanse Schans volgt op de vierde plek met 2,2 miljoen bezoeken.

Snowworld in Landgraaf (24ste plek landelijk) is in Limburg de best bezochte attractie met 750.000 bezoekers. Vlak daarachter volgt attractiepark Toverland met bijna 683.000 bezoekers. GaiaZoo Kerkrade telde er 455.000.

Eerste plek
De vijftig grootste attracties trokken ruim 12 miljoen buitenlandse bezoekers. De Zaanse Schans staat met bijna 2 miljoen buitenlandse bezoeken op de eerste plek, op de voet gevolgd door het Van Gogh Museum met bijna 1,9 miljoen.

Vul hier een omschrijving van de foto in.