Steunpunt Mantelzorg Zuid werft vrijwilligers voor palliatieve zorg

Print
Steunpunt Mantelzorg Zuid werft vrijwilligers voor palliatieve zorg

Afbeelding: Stockfoto

Mensen die vrijwilligerswerk willen doen in de Palliatieve terminale zorg kunnen terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Zuid in Maastricht.

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen die zich in de laatste maanden van hun leven bevinden. In deze fase biedt een zorgvrijwilliger van Steunpunt Mantelzorg Zuid steun. Ze brengen rust en concrete hulp, aanvullend op de zorg die mantelzorgers zelf geven.

Als vrijwilliger kunnen ze, afhankelijk van de wensen van de zieke en zijn naasten: ‘er zijn’ voor de patiënt, hulp geven bij lichte lichamelijke verzorging, emotionele steun verlenen en de partner of andere naaste verzorgers bijstaan. Zo krijgen de patiënten de gelegenheid even tot rust te komen. Ze verrichten als vrijwilliger geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken.

Uit de praktijk blijkt dat mensen drempelvrees hebben om vrijwilligers in te schakelen. Maar op het moment dat mensen dit doen, is de reactie meestal ‘Hadden we het maar eerder gedaan’.  Geïnteresseerden kunnen (vrijblijvend) contact opnemen met een van de vrijwilligerscoördinatoren per telefoon 043-3215046 of per e-mail info@mantelzorgzuid.nl. Meer informatie over de organisatie is te vinden op de website www.mantelzorgzuid.nl.  

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje