Op 29 Limburgse locaties gewerkt met ‘asbestgrit’

Print
Op 29 Limburgse locaties gewerkt met ‘asbestgrit’

Afbeelding: De Limburger

Op 29 locaties in Limburg is gewerkt met straalgrit dat mogelijk kankerverwekkend asbest bevatte.

Het gaat onder meer om autozaken, onderhoudsbedrijven en productielocaties van drinkwaterleverancier Waterleiding Maatschappij Limburg. Leverancier Eurogrit uit Dordrecht organiseerde in oktober vorig jaar al een terugroepactie omdat er witte asbest in de zogenoemde smeltslak was aangetroffen.

'Geen besmettingsgevaar'
Woordvoerder Koen Augustijn van WML benadrukt dat het bedrijf niet zelf met het materiaal aan de haal is gegaan. "Een aannemer heeft met het grit op twee van onze productielocaties gewerkt." Uit een inventarisatie binnen het waterbedrijf, dat eind 2017 is uitgevoerd, blijkt dat het gebruikte grit niet van het soort is dat mogelijk asbest bevat. Augustijn concludeert dan ook dat er niemand met asbesthoudend materiaal in aanraking is gekomen. Van besmettingsgevaar voor het drinkwater is geen sprake geweest.

Eerder deze week publiceerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een lijst met in totaal 594 bedrijven en 842 bedrijfslocaties die met straalgrit dat mogelijk kankerverwekkend asbest bevatte, hebben gewerkt. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje