Inwoners Beesel krijgen tegoedbon voor afvalstort

Print
Inwoners Beesel krijgen tegoedbon voor afvalstort

Afbeelding: iStock

Reuver / Bussereind - Inwoners van de gemeente Beesel krijgen eind deze maand vier tegoedbonnen, waarmee ze kosteloos grof afval kunnen aanbieden.

Twee vouchers zijn voor grof tuinafval en twee voor grof huishoudelijk afval (zoals meubels). Het gaat om maximaal drie kuub per keer. Het tuinafval kan bij Reijnders-van Rijswick in Beesel worden aangeboden en bij WiJo in Reuver.

Lokaal
Naar WiJo kan ook het grof huishoudelijk afval worden gebracht. Voor lokale ondernemers is gekozen omdat het milieustation niet is ingericht op deze afvalstromen.

Proef
Het betreft een proef van een jaar. De gemeenteraad wilde burgers aanvankelijk onbeperkt toestemming geven om dit grof afval gratis aan te bieden. Het college van burgemeester en wethouders was tegen omdat het geweld doet aan het principe dat de vervuiler betaalt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen