Achtervolging ging vooraf aan vondst dode man Ospel

Print
Achtervolging ging vooraf aan vondst dode man Ospel

Afbeelding: De Limburger

Ospel - Het is nog onduidelijk wat zich vrijdagochtend heeft afgespeeld op de Uliker in Ospel. De politie vond daar een dode man na een achtervolging van een gestolen auto.

De politie achtervolgde de gestolen auto in de nacht van donderdag op vrijdag vanuit Veldhoven in Brabant richting Limburg. Bij Nederweert verloren de agenten het voertuig uit het zicht.

Spoorloos
Rond kwart voor vijf 's ochtends werd een auto gevonden in een greppel langs de Uliker in Ospel. Het staat inmiddels vast dat het om dezelfde auto gaat die achtervolgd werd. Er waren meerdere inzittenden, maar die zijn spoorloos. Na een zoekactie in de omgeving werd de dode man aangetroffen op de Uliker.

De doodsoorzaak wordt in de loop van vrijdagochtend onderzocht. Over zijn identiteit heeft de politie nog niets bekendgemaakt.

Een schoen
In de Nieuwstraat, niet ver van de plek waar de auto strandde, werd ook een fiets gestolen bij een boerderij. De politie houdt er rekening mee dat de fiets door een inzittende van de auto is meegenomen en heeft een Burgernetbericht daarover verspreid. Gezocht wordt naar iemand op een blauwe met een zwarte schoen met een oranje veter.

Slappe banden
De bewoner van de boerderij zegt dat de politie rond 05.00 uur bij hem aan de deur stond. Buiten op de grond lag zijn trui, die uit het schuurtje achter zijn boerderij was weggehaald. De trui had in de schuur bovenop zijn fiets gelegen. "Die fiets heb ik lang geleden in België gekocht en is zeker 50 jaar oud. Ik heb er al zeker een jaar niet op gefietst. Ik kan me niet voorstellen dat-ie erg ver is gekomen, het ding had slappe banden."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen