Leerlingen Porta Mosana starten petitie voor behoud leraren

© iStock

Na de protestactie die donderdag op het schoolplein werd gehouden, starten de leerlingen van het Porta Mosana College in Maastricht nu een petitie om onderwijskoepel LVO ervan te overtuigen dat het noodgedwongen vertrek van 45 docenten 'de structuur van de school ernstig schaadt'.

Ivo Kok

De scholen van LVO (Bernard Lievegoed, Terra Nigra, VMBO Maastricht, Porta Mosana, Sint Maartenscollege en Bonnefantencollege) kampen met een dusdanig teruglopend aantal leerlingen, dat er in totaal 125 docenten te veel zijn. Die zullen hun heil elders in de provincie moeten gaan zoeken, waarbij het last in, first out-systeem wordt gehanteerd.

Dat betekent dat leraren met het minste aantal dienstjaren het eerst moeten verkassen. Bij Porta Mosana werken relatief veel jonge leerkrachten, waardoor die school nu hard wordt getroffen.

Zie ook:

Politiek Maastricht bezorgd over herplaatsing leraren LVO

Maastrichtse scholieren protesteren in stilte tegen vertrek leraren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee