Leerlingen Porta Mosana starten petitie voor behoud leraren

Print
Leerlingen Porta Mosana starten petitie voor behoud leraren

Afbeelding: iStock

Na de protestactie die donderdag op het schoolplein werd gehouden, starten de leerlingen van het Porta Mosana College in Maastricht nu een petitie om onderwijskoepel LVO ervan te overtuigen dat het noodgedwongen vertrek van 45 docenten 'de structuur van de school ernstig schaadt'.

De scholen van LVO (Bernard Lievegoed, Terra Nigra, VMBO Maastricht, Porta Mosana, Sint Maartenscollege en Bonnefantencollege) kampen met een dusdanig teruglopend aantal leerlingen, dat er in totaal 125 docenten te veel zijn. Die zullen hun heil elders in de provincie moeten gaan zoeken, waarbij het last in, first out-systeem wordt gehanteerd.

Dat betekent dat leraren met het minste aantal dienstjaren het eerst moeten verkassen. Bij Porta Mosana werken relatief veel jonge leerkrachten, waardoor die school nu hard wordt getroffen.

Zie ook: 

Politiek Maastricht bezorgd over herplaatsing leraren LVO

Maastrichtse scholieren protesteren in stilte tegen vertrek leraren

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen