Leerlingen Porta Mosana starten petitie voor behoud leraren

© iStock

Na de protestactie die donderdag op het schoolplein werd gehouden, starten de leerlingen van het Porta Mosana College in Maastricht nu een petitie om onderwijskoepel LVO ervan te overtuigen dat het noodgedwongen vertrek van 45 docenten 'de structuur van de school ernstig schaadt'.

Ivo Kok

De scholen van LVO (Bernard Lievegoed, Terra Nigra, VMBO Maastricht, Porta Mosana, Sint Maartenscollege en Bonnefantencollege) kampen met een dusdanig teruglopend aantal leerlingen, dat er in totaal 125 docenten te veel zijn. Die zullen hun heil elders in de provincie moeten gaan zoeken, waarbij het last in, first out-systeem wordt gehanteerd.

Dat betekent dat leraren met het minste aantal dienstjaren het eerst moeten verkassen. Bij Porta Mosana werken relatief veel jonge leerkrachten, waardoor die school nu hard wordt getroffen.

Zie ook:

Politiek Maastricht bezorgd over herplaatsing leraren LVO

Maastrichtse scholieren protesteren in stilte tegen vertrek leraren

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal